Her er du: Forsiden » Goddag, vi ringer fra.. » Spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar

TNS Gallup er Danmarks største analyseinstitut, og med vores mere end 700.000 gennemførte interview om året, kommer vi godt rundt blandt den danske befolkning både som private husstande, offentlige institutioner og private virksomheder og er hver dag i kontakt med en stor gruppe mennesker.

Når man har deltaget i en Gallup-undersøgelse, hvad enten det har været over telefonen, på gaden eller via internettet, kan der efterfølgende dukke nogle spørgsmål op.

Vi har derfor nedenfor prøvet at samle svarene på de mest almindelige spørgsmål. Finder du ikke umiddelbart svaret på dit spørgsmål, eller har du kommentarer til vores arbejde, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

 

  • Hvordan kan TNS Gallup ringe til mig, når jeg har hemmeligt nummer?

TNS Gallup ringer tilfældige numre op. Dvs. vi har en computer til at generere 8 tilfældige cifre, som efterfølgende bliver ringet op af vores interviewere. I og med at computeren automatisk sætter 8 cifre tilfældigt sammen, ringer interviewerne også op til hemmelige numre.

Analyseinstitutter må, så længe der ikke er tale om salg eller markedsføring ifølge loven gerne kontakte folk med hemmelige numre og folk, der evt. har tilmeldt sig Robinsonlisten.

  • Hvordan kan jeg vide, at det er TNS Gallup, der har ringet til mig?

Når du bliver kontaktet af vores interviewere skal de præsentere sig med navn og oplyse, at de ringer fra TNS Gallup. Hvis du er i tvivl kan du bede intervieweren om et telefonnummer, hvor du kan ringe og få bekræftet, at intervieweren er ansat hos TNS Gallup.

Har du gennemført et telefoninterview og efterfølgende gerne vil have bekræftet, at det var med TNS Gallup, er du velkommen til at kontakte os på telefon 39 27 27 27.

  • Er jeg anonym, når jeg deltager i en undersøgelse?

Alle der deltager i interview med TNS Gallup er automatisk anonyme, og de svar de har givet er derfor ikke tilgængelige for dem selv eller andre instanser. Svarene bliver efter interviewet omdannet til anonyme data, som bliver sat sammen med de øvrige deltageres svar og derefter analyseret.

Ifølge persondataloven må TNS Gallup ikke videregive de afgivne svar i sammenhæng med personspecifikke data, så derfor bliver deltagerne altid anonymiseret inden resultaterne videreformidles til tredje part.

  • Hvem ser mine svar?

Når du deltager i en Gallup-undersøgelse er du altid 100% anonym, og dine svar vil aldrig kunne sammenkobles med din identitet. Dine svar rapporteres kun sammen med andres svar i Gallup statistikker og tabeller.

TNS Gallups egne interne retningslinier foreskriver dette og derudover dikterer den internationale brancheorganisation, ESOMAR, som TNS Gallup er medlem af, ligeledes dette i sine regler.

Generelt er vi ikke interesserede i enkeltpersoners svar - men er interesserede i mange personers svar - så vi kan se, hvor mange procent der synes det ene eller det andet.

  • Hvorfor spørger TNS Gallup om hvor jeg bor og andre personlige oplysninger?

Når vi laver en undersøgelse, spørger vi altid folk, om hvilken kommune de bor i, deres husstandsindkomst, civilstatus, husstandsstørrelse og andre personspecifikke oplysninger. Dette sker ud fra, at man ønsker at sammensætte en sociodemografisk profil af de interviewede. Sagt med andre ord er det i en Gallupundersøgelse altid vigtigt at vide, hvordan bestemte dele af befolkningen svarer på spørgsmålene. Således kan TNS Gallup f.eks. bagefter konkludere på hvad forskellige befolkningsgrupper synes om et givent emne.

  • Hvorfor ringer TNS Gallup når jeg spiser eller holder weekend?

TNS Gallup ringer rundt ugens 7 dage næsten alle dage om året, og derfor ringer vi til mange danskere hver dag på forskellige tidspunkter. Vi er selvfølgelig kede af at forstyrre folk midt i middagsmaden eller i weekendens arrangementer, men vi bliver nødt til at tale med folk i aftentimerne og i weekenderne, hvor folk oftest ikke er på arbejde. Såfremt det ikke er et godt tidspunkt, når vi ringer første gang, kan vi kontakter jer igen, når det passer bedst.

  • Bliver undersøgelsesresultaterne offentliggjort? 

Undersøgelserne bliver købt af TNS Gallups kunder, og kan handle om alt fra udvikling af nye emballager og afdækning af hvem kundens målgruppe er, til om at få indblik i folks kendskab til annoncer og reklamer eller holdninger til forskellige emner.

Da undersøgelsesresultaterne er kundens ejendom og ofte af konkurrencemæssige årsager fortrolige, har vi i de fleste tilfælde ikke mulighed for at offentliggøre resultaterne.

Du kan dog finde generelle statistikker og resultater fra en lang række meningsmålinger her.

Flere spørgsmål?

Spørgsmål vedrørende telefon- og postale interviews kan sendes til Produktion & Felt

Spørgsmål vedrørende online og panel-undersøgelser kan sendes til Gallup Hotline